Οι πένες μανιτάρια a la creme είναι λατρεμένο πιάτο ζυμαρικών για μικρούς και μεγάλους, εύκολο, γρήγορο και πεντανόστιμο.
Ονειρεμένη μακαρονάδα που η επιλογή της δίνει μεγάλη χαρά στην οικογένεια όταν δεν υπάρχει φαγητό έτοιμο.
Πένες μανιτάρια a la creme
Χρόνος Εκτέλεσης
40'
Χρόνος Mαγειρέματος
30'
Μερίδες
3-4
Χρόνος Εκτέλεσης
3
Υλικά
- 500 γρ. πένες Θρακιώτικη Ζύμη
- 10 γρ. ελαιόλαδο
- 120 γρ. μπέικον, σε κύβους
- 320 γρ. μανιτάρια, σε φέτες
- 20 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 150 γρ. κρασί λευκό
- 500 γρ. κρέμα γάλακτος
- 150 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
- αλάτι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση Συνταγής
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά τα μανιτάρια και μόλις πάρουν έντονο χρώμα χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και προσθέτουμε το μπέικον μέχρι να καβουρδιστεί.
Προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε για μερικά λεπτά, μέχρι να μυρίσει. Σβήνουμε με το κρασί και αφού εξατμιστεί η υγρασία προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και σιγοβράζουμε για 1-2 λεπτά.
Αλατίζουμε, προσθέτουμε τις πένες και βράζουμε μέχρι να σωθούν σχεδόν όλα τα υγρά και να έχει δημιουργηθεί μία παχύρευστη σάλτσα που θα ντύνει όμορφα τα ζυμαρικά. Ρίχνουμε την παρμεζάνα και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι.