Οι χυλοπίτες με μανιτάρια και μυρωδικά είναι εξαιρετικό πιάτο.
Γίνεται με ελάχιστα υλικά και σε λιγότερο από μισή ώρα!
Χυλοπίτες με μανιτάρια και μυρωδικά
Χρόνος Εκτέλεσης
40'
Χρόνος Mαγειρέματος
30'
Μερίδες
3-4
Βαθμός Δυσκολίας (1-5)
3
Υλικά
- 500 γρ. χυλοπίτες
- 2 κ σ ελαιόλαδο
- 30 γρ βούτυρο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 250 γρ φρέσκα μανιτάρια
- αλάτι – πιπέρι
- 1 κ σ θυμάρι
- 1/3 κούπας λευκό κρασί
- 1 κούπα κρέμα γάλακτος
- 2 κούπες τριμμένο πεκορίνο
- 2 κ σ μαϊντανό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση Συνταγής
Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνω τις χυλοπίτες και τις βράζω για 7 περίπου λεπτά. Στο μεταξύ, κόβω τα μανιτάρια.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι αρωματίζω το ελαιόλαδο και το βούτυρο με μια σκελίδα σκόρδο, σοτάροντας την για ένα περίπου λεπτό. Αφαιρώ την σκελίδα από το σκεύος και προσθέτω τα μανιτάρια, αλάτι- πιπέρι και θυμάρι και τα σοτάρω για 5-7 περίπου λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια τα σβήνω με το λευκό κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτω σιγά – σιγά την κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας.
Στη συνέχεια προσθέτω τις χυλοπίτες στα μανιτάρια, παίρνοντας τες μέσα από την κατσαρόλα κουταλιά – κουταλιά μαζί με το νερό τους. Προσθέτω το τριμμένο πεκορίνο, χαμηλώνω τη φωτιά κι ανακατεύω τις χυλοπίτες για 1-2 λεπτά. Σβήνω τη φωτιά πασπαλίζω με ψιλοκομμένο μαϊντανό κι ανακατεύω ξανά
Σερβίρω με έξτρα τυρί και φρεσκοτρμμένο πιπέρι..