Οι φαρδιές χυλοπίτες με σάλτσα και ανθότυρο, είναι μια γρήγορη, ελαφριά και με απίθανη γεύση συνταγή.
Τι άλλο θέλετε; Δοκιμάστε την.
Φαρδιές χυλοπίτες με σάλτσα και ανθότυρο
Χρόνος Προετοιμασίας
5'
Χρόνος Mαγειρέματος
20'
Μερίδες
4
Βαθμός Δυσκολίας (1-5)
2
Υλικά
Εκτέλεση Συνταγής
- 500 γραμ. φαρδιές χυλοπίτες
- 1½ κιλό τριμμένες ντομάτες
- 1/4 φλ. ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 πρέζα βασιλικό αποξηραμένο
- 1 πρέζα θυμάρι αποξηραμένο
- 1 πρέζα ρίγανη αποξηραμένη
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 κεσεδάκι (200 γραμ.) τυρί κρέμα
- 150 γραμ. κρέμα γάλακτος (light κατά προτίμηση)
- λίγο βασιλικό ψιλοκομμένο
Για τις φαρδιές χυλοπίτες με σάλτσα ντομάτας και ανθότυρο, βάζουμε πρώτα όλα τα υλικά της σάλτσας (ντομάτες, λάδι, σκόρδο και μυρωδικά) να βράσουν για 10΄. Προσθέτουμε τις χυλοπίτες, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 8΄.
Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το ανθότυρο που το έχουμε λιώσει με την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε καλά και πασπαλίζουμε με τον φρέσκο βασιλικό. Σερβίρουμε αμέσως.