Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Φαρδιές χυλοπίτες με σάλτσα και ανθότυρο

Χυλοπίτες φαρδιές με σάλτσα και ανθότυρο

Οι φαρδιές χυλοπίτες με σάλτσα και ανθότυρο, είναι μια γρήγορη, ελαφριά και με απίθανη γεύση συνταγή. 

 

Τι άλλο θέλετε; Δοκιμάστε την.

Φαρδιές χυλοπίτες με σάλτσα και ανθότυρο

Χρόνος Προετοιμασίας

5'

Χρόνος Mαγειρέματος

20'

Μερίδες

4

Βαθμός Δυσκολίας (1-5)

2

Υλικά

Εκτέλεση Συνταγής

  • 500 γραμ. φαρδιές χυλοπίτες
  • 1½ κιλό τριμμένες ντομάτες
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 πρέζα βασιλικό αποξηραμένο
  • 1 πρέζα θυμάρι αποξηραμένο
  • 1 πρέζα ρίγανη αποξηραμένη
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κεσεδάκι (200 γραμ.) τυρί κρέμα
  • 150 γραμ. κρέμα γάλακτος (light κατά προτίμηση)
  • λίγο βασιλικό ψιλοκομμένο

Για τις φαρδιές χυλοπίτες με σάλτσα ντομάτας και ανθότυρο, βάζουμε πρώτα όλα τα υλικά της σάλτσας (ντομάτες, λάδι, σκόρδο και μυρωδικά) να βράσουν για 10΄. Προσθέτουμε τις χυλοπίτες, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 8΄.

Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το ανθότυρο που το έχουμε λιώσει με την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε καλά και πασπαλίζουμε με τον φρέσκο βασιλικό. Σερβίρουμε αμέσως.

Απάντηση