Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Χυλοπίτες με καβουρμά

xulopites-me-kavourma

Ένα πανεύκολο και νόστιμο φαγητό που θα φτιάξετε σε λιγότερο από 30 λεπτά.

 

Μπορείτε να αντικαταστήσετε τις χυλοπίτες με όποιο άλλο ζυμαρικό σάς αρέσει.

Χυλοπίτες με καβουρμά

Χρόνος Προετοιμασίας

10'

Χρόνος Mαγειρέματος

15'

Μερίδες

4-5

Βαθμός Δυσκολίας (1-5)

2

Υλικά

Εκτέλεση Συνταγής

  • 1 πακέτο χυλοπίτες φαρδιές ή πέννες ή βίδες
  • 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ ή 500γρ. ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες ξεσποριασμένες και κομμένες σε κυβάκια ή 500γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι ξυσμένο στον τρίφτη
  • 1 πιπεριά πράσινη σε κυβάκια
  • 300γρ. καβουρμά σε κυβάκια
  • 4 κουτ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • λίγο βασιλικό κατά προτίμηση φρέσκο
  • μυζήθρα ξερή τριμμένη
  • αλάτι πιπέρι

Για της χυλοπίτες με τον καβουρμά, αρχικά ζεσταίνετε στη φωτιά ένα βαθύ τηγάνι και ρίχνετε πρώτα το λάδι και μετά το σκόρδο, την πιπεριά και το κρεμμύδι. Σοτάρετε να μαλακώσουν λίγο τα υλικά σας και στη συνέχεια ρίχνετε τον καβουρμά, ανακατεύετε για 1 λεπτό και ρίχνετε την ντομάτα, τον βασιλικό και αλατοπίπερο. Μαγειρεύετε μέχρι να δέσει η σάλτσα της ντομάτας.

Παράλληλα βράζετε αλ ντέντε σε διπλανή κατσαρόλα τις χυλοπίτες μέσα σε αλατισμένο νερό.

Στραγγίζετε τις χυλοπίτες και τις ρίχνετε στο τηγάνι με τη σάλτσα. Ανακατεύετε για λίγο και προσθέτετε τον μαϊντανό. Μοιράζετε το φαγητό σε πιάτα και πασπαλίζετε με μπόλικη τριμμένη μυζήθρα.

Απάντηση