O σταρένιος τραχανάς είναι ένας θρεπτικός πλούσιος σε γεύση τραχανάς με ρίζες από την Ήπειρο και ζήτηση σε όλη τη χώρα. Χρησιμοποιείται στις τραχανόπιτες και στο τραχανότο.
Τρόπος μαγειρέματος (Για 4 μερίδες): Βράζουμε σε μια κατσαρόλα 4 πιάτα νερό ή γάλα (ανάλογα με την προτίμηση σας). Προσθέτουμε 8 κουταλιές της σούπας τραχανά σταρένιο (2 για κάθε μερίδα), μια κουταλιά της σούπας βούτυρο ή λάδι και λίγο αλάτι. Βάζουμε το μίγμα σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να χυλώσει (περίπου 10 λεπτά).
Σερβίρεται ζεστός με τριμμένο τυρί ή σκέτος.
Συστατικά: Σιτάρι σπασμένο, σιμιγδάλι, γάλα αγελάδος, αλάτι. Μπορεί να περιέχει ίχνη λαχανικών, σουσαμιού, αυγού και άλευρα άλλου τύπου
| Διατροφικά στοιχεία ανα 100g | |
|---|---|
| Ενέργεια | 390 kcal – 1657 kj |
| Λιπαρά (Κορεσμένα) | 1,8 g (0,6 g) |
| Υδατάνθρακες (Σάκχαρα) | 82,02 g (2,10 g) |
| Πρωτεΐνες | 12,05 g |
| Αλάτι | 0,63 g |
| Προσλαμβανόμενη ποσότητα αναφοράς ενός μέσου ενήλικα (8400 kj / 2000kcal) | |








Ανώνυμος –
Τελεια γευση